Lliurances per lactància i sala de lactància

COM S’APLICA LA LACTÀNCIA SI OPTE PER ACUMULAR-LA?

Les treballadores de RTVV s’acumularan una hora diària de lactància des del final de la maternitat i fins que el menor tinga nou mesos. En total, i segons els casos, de 12 a 16 dies laborables. Éste és l’acord de la Comissió Paritària:

“ En aplicació de l’article 37.4 de l’Estatut dels Treballadors, el permís de lactància acumulat prendrà com a base una hora diària subjecta sempre a la reincorporació efectiva de la treballadora i descomptant tant el període de vacances com el gaudi d’una excedència en el període de nou mesos. Esta interpretació de la llei entrarà en vigor el dia 30 de gener de 2012 sense caràcter retroactiu. La Comissió d’Igualtat considera que la lactància és matèria de negociació col.lectiva i es remet a la negociació del IX Conveni Col.lectiu per establir un nombre de dies fixos per a la regulació d’esta dret”.

TU TRIES QUAN I COM VOLS GAUDIR-LA

Amb l’última reforma laboral, l’apartat 6 de l’article 37 de l’Estatut dels Treballadors,  queda redactat de la següent manera:

“La concreción horaria y la determinación del período de disfrute del permiso de lactancia y de la reducción de jornada, previstos en los apartados 4 y 5 de este artículo, corresponderá al trabajador, dentro de su jornada ordinaria. Los convenios colectivos podrán establecer, no obstante, criterios para la concreción horaria de la reducción de jornada, en atención a los derechos de conciliación de la vida personal, familiar y laboral del trabajador y las necesidades productivas y organizativas de las empresas. El trabajador, salvo fuerza mayor, deberá preavisar al empresario con una antelación de quince días o la que se determine en el convenio colectivo aplicable, precisando la fecha en que iniciará y finalizará el permiso de lactancia o la reducción de jornada.

Las discrepancias surgidas entre empresario y trabajador sobre la concreción horaria y la determinación de los períodos de disfrute previstos en los apartados 4 y 5 de este artículo serán resueltas por la jurisdicción social a través del procedimiento establecido en el artículo 139 de la Ley 36/2011, de 10 de octubre, reguladora de la jurisdicción social”.

PER A DONES I PER A HOMES

Recorda que el dret de lactància és un dret del menor i no dels pares i poden gaudir-lo indistintament tant el pare com la mare.

Cada xiquet genera un dret distint. Si tens bessons, tens el doble de lactància.

SALA DE LACTÀNCIA EN TOTS ELS CENTRES DE TREBALL

Hi ha a la teua disposició una sala de lactància en tots els centres de treball si decideixes alletar el teu fill al teu lloc de treball o si necessites traure’t la llet. Només ho has de comunicar a Relacions Laborals o posar-te en contacte amb esta secció sindical i t’ho gestionarem.

Queda pendent de contestació per part de l’empresa que s’amplie també de mitja hora a una hora la lactància d’aquelles treballadores que opten per no acumular-se-la.

Encara es manté un punt de desencontre fonamental entre l’empresa i esta secció sindical. Quan la treballadora gaudeix del període de vacances dins dels nou primers mesos del nadó, l’empresa considera que eixos dies no computarien a efectes de lactància mentre que esta secció sindical diu que sí.

Anuncis

Lectures

  • 791,412 hits

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Desembre 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« nov.   gen. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d bloggers like this: