L’AUDIÈNCIA NACIONAL SUSPÉN EL JUI DE L’ERO PREVIST PEL DIA 26 MENTRE ES RESOL EL CONFLICTE DE COMPETÈNCIES

L’Audiència Nacional ha suspés  el judici sobre la demanda col·lectiva de l’ERO  de RTVV plantejada per CCOO i CGT, que inicialment estava previst per al dia 26 de novembre. L’Audiència, en un acte datat el 6 de novembre i entregat a les parts divendres passat, ha donat un termini de 3 dies  perquè sindicats, empresa i Ministeri Fiscal es posicionen sobre la competència de la sala del social de l’Audiència per a jutjar l’ERO.

Esta decisió de l’Audiència Nacional és conseqüència de la qüestió de competències  plantejada  per RTVV. L’empresa havia demanat que l’Audiència es declare incompetent per a jutjar l’ERO atés que els afectats pel mateix pertanyen a centres radicats a la Comunitat Valenciana, per la qual cosa l’àmbit jurisdiccional competent seria el TSJ de la Comunitat Valenciana.

En el seu acte, l’Audiència Nacional també aporta una comunicació de la Direcció General d’Ocupació del Ministeri de Treball i Seguretat Social on s’informa que este organisme no ha tingut competències sobre l’ERO de RTVV en ser competència administrativa de la Direcció General de Treball de la Comunitat Valenciana.

QUE LA JUSTÍCIA ES PRONUNCIA EL MÉS PROMPTE POSSIBLE  

Esta és la segona volta que es suspén un judici relacionat amb l’ERO de RTVV. La primera vista suspesa, sobre la demanda plantejada per Intersindical Valenciana,  s’havia d’haver celebrat el passat 6 de novembre al TSJ-CV, però una qüestió de competències similar presentada per CCOO va fer que l’Alt Tribunal postergara el judici a l’espera d’esclarir quin és l’àmbit judicial on s’ha de resoldre la legalitat de l’ERO.

Intersindical Valenciana sempre ha entès que, d’acord amb la nova redacció de la Llei de Jurisdicció Social, l’àmbit natural per a pronunciar-se sobre la legalitat de l’ERO és el TSJ-CV. També considerem que seria desitjable que la Justícia es pronuncie el més prompte possible sobre esta qüestió. Fa 16 mesos que es va conèixer la voluntat de l’empresa d’acomiadar 3 de cada 4 treballadors i 3 mesos  de l’aprovació de l’ERO. A hores d’ara és evident que els treballs de PwC, Garrigues i RTVV han sigut de tot menys eficaços, transparents i adequats a la legalitat, tal i com demostraran els tribunals quan puguem exposar els nostres arguments.

Tot sembla apuntar que les quatre demandes (Intersindical, UGT, CCOO i CGT)  s’unificaran en una única instància i els quatre sindicats defensarem conjuntament els drets dels treballadors, com hem fet fins ara.

Lectures

  • 791.922 hits

Deixa un comentari

Novembre 2012
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930