ROMERAL INCOMPLEIX EL CONTINGUT DE L’ERO DE RÀDIO 9 PER QUE NO POT COBRIR LA PROGRAMACIÓ

amicsQuan RTVV va presentar l’ERO dissenyay per PwC, amb la incalculable ajuda del despatx Garrigues Abogados, va justificar que Ràdio 9 havia de despatxar 101 treballadors i quedar-se amb 67 en base als nous temps mediàtics que corren. Amb eixa premisa, i l’externalització de prestacions,  han fet fóra ja 50 persones. Altres 29 seran despatxades a l’estiu. Tots ells amb una exemplar dignitat i saber estar, com demostra la imatge.

Amb eixos efectius, els directius (massa caps per a tant poca tropa) volen mantindre intacta la programació. Però ara resulta que eixe model no s’aguanta, que els programes no poden fer-se per falta de gent i que omplir les tres edicions informatives diàries d’un hora és un suplici, una missió impossible si es volen mantindre uns mínims de qualitat. La cobertura tècnica és de temps de guerra. Impossible, per exemple, cobrir les tres desconnexions diàries de Castelló i Alacant.

ROMERAL TARDA 24 HORES A VULNERAR L’ERO

La directora de Ràdio 9, Núria Romeral, i el subdirector, José Vicente Oliver, no han tardat ni 24 hores a incomplir el propi contingut de l’ERO. Se suposa que la foto fixa de l’adscripció del lloc de treball i al departament era determinant per a quedar-se o ser acomiadat de Ràdio 9.  De fet, era el primer criteri. Desenes de persones ha sigut expulsades de l’emissora amb eixa premisa. I altres han aconseguit mantindre’s.

Ara, per tapar els forats provocats per l’ERO, i quan les víctimes encara estan firmat els seus comiats, Romeral i Oliver han ordenat transvassar personal d’Esports a Programes, vulnerant el propi Expedient de Regulació. I a Informatius estan exigint uns nivells de producció impossibles d’assolir amb un mínim de rigor periodístic. Pareix que la foto fixa no era tan fixa com se’ns ha repetit una i mil voltes. No apliquen ni els seus criteris. Serà que l’autèntic requisit és en realitat fer el que els dóna la gana. Més  combustible per a les desenes d’impugnacions individuals que es presentaran.

CRITERIS, QUINS CRITERIS?

Diu la carta de comiat entregada als afectats, que els despatxaments s’han fet d’acord a causes productives i organitzatives, aplicants uns criteris que ja hem denunciat per activa i per passiva i que estan pendents de judici i de sentència.

Vista la desfeta de Ràdio 9 hem de traure conclusions: els acomiadats responen, en la seua majoria, a un perfil triple: són majors i cars; han defensat activament el seu lloc de treball en les mobilitzacions en favor d’una RTVV sense corrupció, plural, pública i de qualitat; i no són afectes al règim. Professionalment, el bo i millor de la casa.

Per tant, només podem pensar que els criteris realment aplicats responen més a la filosofia  de la primera proposta entregada, quan Garrigues volia que “uno de los criterios a tener en cuenta para determinar la afectación de uno u otro trabajador adscritos a departamentos, secciones o áreas afectadas parcialmente, debe ser el mayor coste que suponga mantener vigente un contrato de trabajo frente a otros” ,  o que “se adoptará también como criterio de selección la proximidad a la edad a la jubilación”, o que  es valoraran criteris como “las aptitudes de gestión de equipo y las habilidades de interacción social”.

Estos criteris van desaparèixer del mapa quan, en la negociació de l’agost, advertírem que els denunciaríem perquè es podia considerar discriminació per raó d’edat. Però a l’hora de fer la llista pareix evident que són els que realment han jugat. El paripé és molt evident.

Lectures

  • 791.566 hits

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Desembre 2012
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« nov.   gen. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
%d bloggers like this: