L’ERO ES CONVERTEIX EN LA HISTÒRIA D’UN NAUFRAGI: RÀDIO 9 MODIFICA I IMPROVISA LA SEUA PROGRAMACIÓ PER FALTA DE PERSONAL

La realitat s’entesta a demostrar la inviabilitat de l’ERO. La falta de personal en els departaments Tècnic i de Programes de Ràdio 9 ha obligat els responsables de l’empresa a modificar d’urgència la graella de programació. I a fer-ho sense anunciar-ho oficialment als propis treballadors. Els canvis més notables són la supressió dels butlletins nocturns, la marxa de Ximo Rovira i que a l’agost la majoria de la programació està abocada a ser gravada. La precarietat de mitjans humans torna a donar la raó als nostres arguments sobre la inconsistència de l’ERO i a convertir en paper mullat la programació inicialment prevista per l’empresa.

prestigeA finals d’este mes una vintena de treballadors de Ràdio 9 seran acomiadats. La majoria, però, ja han deixat de treballar perquè l’empresa els devia vacances i festius. Esta reducció de personal deixa la ràdio amb apenes 9 tècnics (a finals d’agost en seran 4) i amb només 8 persones en Programes. Tot ells, a més, hauran de fer també vacances. Això ha obligat l’empresa a improvisar modificacions de la graella sobre la marxa.

BUTLLETINS NOCTURS ELIMINATS

En primer lloc, es suprimeixen els butlletins nocturns, un servei que Ràdio 9 venia prestant amb normalitat des de finals de la dècada dels 90 i que l’informe PwC, base teòrica de l’ERO, en cap moment plantejava eliminar. A partir de juliol, els butlletins informatius de dilluns a divendres s’acabaran a les 23:00 . La informació no tornarà fins les 07:00 del matí del dia següent. Durant els caps de setmana l’últim butlletí informatiu s’emetrà a les 22:00 i el primer a les 09:00 del matí.

D’altra banda, de dilluns a divendres, el magazine Bon Matí tindrà una durada de 5 hores, però ja no el conduirà Ximo Rovira, que abandona l’emissora després de comprovar com el seu equip ha quedat reduït a la mínima expressió per culpa de l’ERO.

UNA PERSONA EN UN MAGAZINE DIARI DE 3 HORES

En canvi, el magazine de la vesprada, Coses que Passen, que també ha patit una severíssima retallada de personal, es pretén seguir emetent cada dia de 16:00 a 19:00 amb una única persona.

Per cobrir els forats de la graella, també s’ha recorregut a l’incombustible  Paco Nadal, qui tornarà a tindre un programa diari d’una hora (de 12:00 a 13:00).

DOS PERSONES PER COBRIR 22 HORES D’EMISSIÓ EL CAP DE SETMANA

Pel que fa al cap de setmana, l’informatiu principal redueix a la meitat la seua durada (30 minuts); s’elimina l’espai Reportatges que coordinava Carolina Alcolea fins que ha sigut destituïda com a cap; i dos persones hauran de fer el magazine La Gran Emissió: 11 hores dissabte i unes altres 11 hores diumenge.

EN AGOST, GRAVACIONS

La resta de la graella de Ràdio 9, bàsicament Esports i Informatius, no patirà modificacions significatives. Almenys sobre el paper, perquè la realització d’estos espais queda completament condicionada a la manca de personal tècnic.

Per esta mateixa raó, la falta de tècnics, la programació d’agost de Ràdio 9 està abocada a convertir-se en una successió de programes gravats o recopilatoris d’emissions antigues. L’única excepció seran, novament, els Esports i els Informatius, encara que l’edició de l’Informatiu de migdia sí reduirà la seua durada a la meitat.

Per acabar-ho de complicar, el 31 d’agost una altra vintena de treballadors seran acomiadats en aplicació de l’ERO. Aleshores, Ràdio 9 es quedarà amb una plantilla total de 67 persones a València, Alacant i Castelló per fer una programació que, hui per hui, és encara tota una incògnita.

CAP EL NAUFRAGI

Tot açò passa en una emissora en la que, més de 10 dies després d’aprovar-se el nou organigrama directiu de RTVV, encara continuen vacants 4 dels seus 5 càrrecs. L’únic nomenament oficial hores d’ara és el de la subdirectora, Mayca Rams, i ni tan sols en este cas és segur que la seua permanència en el càrrec s’allargue més enllà d’uns pocs mesos, coincidint amb l’anunciat trasllat de la ràdio a Burjassot.

La situació de Ràdio 9, com tota la RTVV, ens confirma dia a dia el que els representants dels treballadors no parem de denunciar: la incompatibilitat de l’ERO amb l’existència d’una ràdio i una televisió digna, la inconsistència i manca de professionalitat de l’informe PWC que el va dissenyar i la incompetència dels directius. Han convertit l’ERO en la crònica d’un naufragi.

Lectures

  • 791.566 hits

Trackbacks

  1. […] Valenciana denuncian cómo la realidad demuestra la “inviabilidad” del ERE. Denuncian en la página web de la Internsindical que la falta de personal ha obligado a cambiar de u…“La precariedad de medios humanos da la razón a nuestros argumentos sobre la inconsistencia […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Juny 2013
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« maig   jul. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
%d bloggers like this: