LA INTERSINDICAL ES PERSONA EN LA DEMANDA DE CGT A L’AUDIÈNCIA NACIONAL PERÒ ÚNICAMENT DEFENSARÀ LA NUL·LITAT ARGUMENTANT CAUSES SOBREVINGUDES

L’Audiència Nacional ha admés la personació de Intersindical en la demanda de la CGT pel jui de l’ERO. L’objectiu de la Intersindical sempre ha sigut i continua sent que tornen a RTVV el màxim nombre de treballadors amb les millors condicions possibles. Malauradament, davant la negativa del Consell a negociar, l’única manera d’aconseguir que es respecten els nostres drets és acudir als tribunals.

El mes passat la Intersindical va presentar una demanda davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per tal que es reconega que ens trobem davant una successió d’empreses amb frau de llei de l’article 44 de l’Estatut dels Treballadors. Ara també podem anunciar que ens hem sumat parcialment a la demanda col·lectiva de la CGT presentada en l’Audiència Nacional i que es jutjarà el 11 de gener. La nostra personació es refereix únicament a la demanda de nul·litat ja que per a nosaltres la improcedència, si no és pactada, no beneficia els treballadors.

FETS SOBREVINGUTS

audiencia-nacional-pDes què es presentà la demanda de CGT s’han produït una sèrie d’esdeveniments molt importants. El primer d’ells és que, malauradament, el Tribunal Constitucional s’ha pronunciat en contra del recurs que havia presentat el PSOE davant la possible inconstitucionalitat de la llei de tancament de RTVV.

D’altra banda, l’empresa està retallant l’ERO de forma descarada mentre que RTVV SAU únicament i exclusivament ha liquidat els treballadors. Estos fets considerem que tomben tot el bastiment sobre el qual es va fonamentar l’ERO d’extinció. I són precisament estos fets sobrevinguts els que hem argumentat en l’Audiència Nacional per tal de personar-nos en la causa.

LA LIQUIDACIÓ DE RTVV SAU NO S’HA PRODUÏT DE FORMA EFECTIVA I REAL

Durant la negociació de l’ERO no va haver cap possibilitat de negociar un pacte de viabilitat que hauria permés mantindre les emissions de ràdio i televisió. Els sindicats firmants mai no van reconéixer les causes de l’ERO i així queda reflectit per escrit en l’annex de l’acord subscrit en març de 2014.

L’ERO al qual ens va abocar l’actitud irresponsable del PP només estava justificat davant el tancament de l’empresa i el final de les emissions dictat per la llei 4/2013. De fet, fou el tancament de l’empresa i el final d’emissions la causa que constava en totes i cadascuna de les cartes que reberen els treballadors per justificar el seu acomiadament.

Es dóna la circumstància, però, que l’últim acomiadament es va produir el 30 de juny del 2015, una data posterior a l’aprovació, el 2 d’abril de 2015, de la llei 5/2015 del Servei Públic de RTVV l’objecte de la qual era la recuperació de la ràdio i la televisió públiques.

rtvvÉs a dir, el suposat motiu de l’ERE era el tancament de RTVV SAU i el final de les emissions, però el temps ha demostrat que això mai no s’ha produït. Des de la Intersindical entenem que l’acord de l’ERO cal considerar-lo nul en base a que estant viciada la causa també ho estava el consentiment de l’acord. Un fet que podria tindre la consideració de dolo i que queda perfectament definit al Codi Civil.

ESTAN INCOMPLINT-SE DOS DE LES CLÀUSULES DE L’ERO

En l’ERO hi havia una clàusula per protegir els drets dels treballadors en cas que en el futur i després del tancament i liquidació de l’empresa es projectara la reobertura de RTVV. Esta clàusula literalment diu el següent:

La ley 4/2013 no cuestiona que en un futuro próximo la Generalitat vuelva a ejercer los derechos derivados del artículo 56 del Estatuto de Autonomía y la correspondiente reapertura de los servicios de la radio y la televisión pública.

En caso de que la mencionada reapertura se produjera en los dos años siguientes a partir de la fecha de la finalización establecida para proceder a las extinciones de contrato de trabajo del presente ERE, el 30 de junio de 2015, las dos partes acuerdan que esta medida implicaría la prioridad en la contratación por parte de la nueva radio televisión de los actuales trabajadores de RTVV SAU que así lo soliciten.

La prioridad operará en las contrataciones de carácter temporal hasta tanto se celebren pruebas selectivas y, en todo caso, en éstas, computarán en fase de valoración de méritos con carácter diferenciado de cualquier otro: haber trabajado en RTVV, haber accedido mediante proceso selectivo y la antigüedad”.

L’empresa ha incomplit la clàusula sisena de l’ERO i, a més, s’ha negat a reunir la comissió de seguiment a la qual estava obligada per la clàusula cinquena. A més, ha establert en la llei 6/2016 un tractament per als extreballadors de RTVV SAU que limita molt seriosament el pactat en l’ERO.

Ens trobem, per tant, davant una situació en la qual ni s’ha liquidat l’empresa que era l’única justificació de l’ERO ni s’està complint l’ERO que era l’única eixida que se’ls havia donat als treballadors amb la corresponent indefensió que això implica.

Anuncis

Lectures

  • 791,412 hits

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Desembre 2016
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« set.   gen. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d bloggers like this: